Taalhuis Best zoekt vrijwilligers


Taal is overal om ons heen. Een brief van de gemeente, een tv-programma, een gesprek met de buurvrouw of een nieuwsartikel op een website. Wat als je daar moeite mee hebt? Dan kom je naar  het Taalhuis!

In het Taalhuis kan iedereen met een taal- digi- of rekenvraag langskomen. Bezoekers van het Taalhuis krijgen informatie of advies over taal- reken- en computercursussen of over programma’s op de computer waar ze bijvoorbeeld zelf mee aan de slag kunnen. Bezoekers kunnen er ook oefenen met een vrijwilliger.

Als taalhuisvrijwilliger kun je het verschil maken in iemands leven. Met slechts een uur tot een paar uur vrijwilligerswerk per week geef je iemand de kans om zijn of haar basisvaardigheden te verbeteren, zoals lezen en schrijven, rekenen en omgaan met de computer.

Vind je het leuk om met taal en mensen te werken? Beschik je over inlevingsvermogen, geduld en flexibiliteit? Beheers je de Nederlandse taal goed? En wil je vrijwilliger worden? Dan is vrijwilliger taalhuis worden iets voor jou! Daarbij is dit vrijwilligerswerk ook geschikt voor studenten, bij sommige studies kun je het zelfs opnemen als onderdeel van je opleiding.

Wat ga je doen?
Je helpt deelnemers één op één helpen om beter te leren lezen, schrijven, rekenen, de spreekvaardigheid te bevorderen of om beter te leren hoe om te gaan met de computer.

Wat breng jij mee?
Je bent minimaal één keer per week beschikbaar. Beschikt over goede communicatieve vaardigheden; waaronder het voeren van gesprekken en kunt de wensen en behoeften van de taalvrager inschatten.

Wat bieden wij?
Je krijgt een training van vier dagdelen van stichting Lezen en Schrijven en wij ondersteunen wij jou in je vrijwilligerswerk. Ook krijg je een gratis bibliotheekabonnement.

Iets voor jou?
Neem contact op met Ellen Reinders: ereinders@cultuurspoorbest.nl of info@taalhuisbest.nl. Bellen kan ook: 06 236 55 409