Over het Taalhuis

Waarom?

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en rekenen. En vaak ook met omgaan met computers en internet. In Best zijn dit ongeveer 3.200 mensen. Taalhuis Best is er om hen te ondersteunen.

Wat doen we?

Bij het Taalhuis zijn er lees-en oefenmaterialen. Met de hulp van een maatje kun je hiermee actief aan de slag. Daarnaast organiseren we activiteiten en cursussen. Als iemand dat wil en als het nodig is, verwijzen we door naar andere instellingen.
De diensten en activiteiten die binnen het Taalhuis worden aangeboden, zijn gratis.

Ons team

Het team van Taalhuis Best bestaat uit 1 coördinator en meerdere vrijwilligers. Zij zijn er voor iedereen die beter wil leren lezen en schrijven, rekenen of computeren. Samen overleggen we welke hulp, begeleiding of cursus het beste bij jou past. Zo word je ook écht beter in taal, rekenen of het omgaan met de computer. De coördinator van het Taalhuis Best is Ellen Reinders.

Partners van het Taalhuis

In het Taalhuis werken we met diverse partners samen. Zij hebben allemaal eigen kwaliteiten om je te ondersteunen als je moeite hebt met taal, rekenen of computeren. Dit zijn Cultuurspoor Best, gemeente Best, LEV Best, SeniorWeb Best, Ster-college, Stichting Lezen & Schrijven en Stichting SamenspraakBest.

Gemeente Best
Seniorweb Best
LEV Best
Ster College
Stichting SamenspraakBest
Cultuur Spoor Best